december 1, 2015

Bekkenpijn

BEKKENPIJN BIJ ZWANGERSCHAP

Bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap verweken de banden van het bekken. Hierdoor wordt het bekken instabiel en in veel gevallen komt het bekken in een verkeerde stand te staan. Dit kan klachten geven aan je bekken, schaambeen, bil, heup, lage rug en soms uitstraling geven in de benen. We hebben het dan overbekkenklachten of bekkeninstabiliteit. Dit kan het dagelijkse leven behoorlijk lastig maken.
Loop niet te lang door met pijn. Dat is zonde en kan je belemmeren in het genieten van je zwangerschap. Vaak al met een paar behandelingen kun jij je klachten onder controle krijgen.

WAT DOET DE OEFENTHERAPEUT?

Om de klachten te verminderen is het belangrijk om het bekken eerst weer in de goede stand te krijgen. Dit doen we met behulp van eenvoudige manipulaties. Zodra dit gebeurt is worden de klachten meestal direct veel minder.
Door je vervolgens te leren je spieren rondom je bekken te ontspannen en te versterken en je velepraktische tips te geven kun jij je klachten verminderen en onder controle krijgen.
5 Tips
Let goed op je houding: zit rechtop.
Let goed op je houding: sta op 2 benen.
Let goed op je houding: buk met 2 voeten naast elkaar.
Blijf in conditie. Als lopen en fietsen niet meer zo goed gaat ga dan zwemmen.
Loop niet te lang door met je klachten. Vaak heb je na een paar behandelingen je klachten al onder controle waardoor je een prettiger zwangerschap hebt!