Hoe ervaart een puber zelf de behandeling van Scoliose?

Hoe ervaart een puber zelf de behandeling van Scoliose?


4-12-2015 Trea Hillebrink ism Mischa Tol

Dana heeft scoliose en is 17 jaar oud. Een scoliose is een bocht in de wervelkolom die zijdelings een verkromming laat zien en om zijn eigen as draait. Deze scoliose zorgde bij Dana voor rugpijn. De pijn belemmerde haar bij lang lopen. Via haar moeder kwam ze bij Trea terecht. Haar verwachtingen waren vooraf aan de therapie positief, ze hoopte dat ze na de therapie langer kon lopen. De behandelingen bestonden uit corrigerende oefeningen tegen de bocht in en kracht oefeningen voor de rug- en buikspieren. Daarnaast werden ook haar algemene houding en haar loop- en hardloop-patroon bekeken en verbeterd.  Na 4 behandelingen merkte ze al resultaat doordat ze bij een stedentrip veel langer kon lopen.

Door oplettendheid van Trea is geconstateerd dat er een gibbus zichtbaar was, wat inhoud dat er een assymetrie van de schouderbladen op de rug zichtbaar was. Dana is toen naar het ziekenhuis gegaan voor een röntgenfoto en op het moment is ze onder behandeling bij het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Daarnaast is ze nog onder behandeling bij Trea. De rugpijn is weg, ze wordt er niet meer door belemmerd. De scoliose daarentegen zal altijd een rol spelen in haar leven.

Dana kijkt positief terug op de behandelingen tot nu toe. De oefeningen die ze mee kreeg om thuis te doen waren vooral erg fijn. Het fijne aan Trea’s behandelwijze waren vooral de eerlijkheid waarmee ze je aanspreekt en er wordt echt naar je geluisterd. Daarnaast wordt de behandeling geheel naar je eigen wensen ingericht, je kunt echt je eigen ding doen.

Met dank aan Dana.
Heb jij ook moeite om goed recht te staan, lopen en zitten, heb je geen idee hoe je het aan moet pakken, neem dan contact met ons op. 

Ken je iemand in je omgeving (of heb jezelf klachten) van Scoliose of een Gamershouding  attendeer ze dan op onze praktijk.

Wij helpen jou en je vrienden graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *