Hielspoor; een vaak gezien probleem bij Oefentherapie-Zaanstad

Hielspoor, een vaak gezien probleem bij Oefentherapie-Zaanstad
4-12-2015  Trea Hillebrink ism Mischa TolSandra had een hielspoor. Een hielspoor is een niet-bacteriële ontsteking aan de peesplaat onder de voet. Doorgaans geeft een hielspoor hele hevige en gemene pijn onder aan de voet. Voelbaar bij het opstaan uit de stoel, de eerste stappen smorgens uit bed. En tijdens het lopen neemt de pijn toe.

De klacht belemmerde haar voornamelijk het hardlopen en het wandelen en werd op een gegeven moment zeer hardnekkig. Wanneer ze de deur uitging, nam ze een extra paar schoenen mee omdat ze zonder afwisseling van schoenen niet ver kon lopen vanwege de pijn.

Vorig jaar nam ze contact op met Trea die haar eerder al zeer effectief behandeld had.

De verwachtingen van de therapie waren van te voren negatief. Ze hoorde van zeer veel anderen die hielspoor hadden dat de ontsteking zeer hardnekkig is en mensen er gemiddeld 2 tot 3 jaar last van hebben.

De behandeling bestond uit het tapen om de pijn te verlichten in combinatie met rek- en krachtoefeningen voor beenspieren. Daarnaast is er hard aan een optimaal looppatroon gewerkt. Na 2 behandelingen merkte ze al dat de pijn minder werd.

Dit is een door Trea ontwikkeld behandelprotocol en blijkt zeer snel effectief te werken. Uiteraard wordt er net zoals bij andere oefentherapeutische behandelingen wel van de atient een aktieve inzet gevraagd.

De aanvang van het behandeling protocol is nu 9 maanden geleden. Sandra is nu al geruime tijd pijnvrij en wordt op geen enkele manier meer belemmerd door de klacht. Wel is ze erg alert op haar manier van lopen en doet ze af en toe nog oefeningen, vooral de rek oefeningen zijn dan prettig en werken goed.

Ze kijkt zeer positief op de behandelingen terug. Ze is in vergelijking met anderen snel van de pijn afgekomen. De combinatie van het intapen en Cesartherapie heeft haar goed geholpen.

Wat ze fijn vond aan Trea’s behandelwijze was de persoonlijke aandacht en de eerlijkheid waarmee ze behandelde.

Ken je iemand in je omgeving (of heb jezelf klachten) van Hielspoor of Loop/Hardloop blessure attendeer ze dan op onze praktijk.

Wij helpen jou en je vrienden graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *